May 31, 2012

Contest "Idea Kreatif ku" by HujanMenjerit




Assalamualaikum ^.^

So entri kali ni teman nak kabor berkenaan kontes sahabat kite. Teman dengor deme dah ade bisnes sendiri. Moh ler same-same kite nengok ape ke bisnes yang deme usehe.. ekekeke..



Klik link untuk tahu lebih lanjut
( *penat tau deme buat banner ni.. =..=" )



Syarat-Syaratnya:

1) Hendaklah buat satu entri bertajuk "Idea Kreatifku". Idea kreatifku bermaksud sebarangidea/design  yang boleh dibuat daripada clay aka tanah liat. Sebagai contoh: as a topper (dalam gambar). Entri anda boleh dibuat dalam pelbagai bentuk seperti tulisan, lukisan, doodle, or video. Boleh jenguk page N'craft   atau FB N'craft untuk produk yang dihasilkan. 


2) Dalam setiap entri harus ada banner contest ini yang di'link'kan ke sini. *penat tau buat *-*



3) Setiap peserta mesti 'like' page N'craft (HERE).



4) Entri yang sudah siap, boleh dicopy linknya ke bahagian komen entri kontest ini.



5) Idea mestilah original, dan bukan dari copy and paste internet ye ^^



6)Kontest ni akan berakhir pada 31 Mei 2012




Gitu le syarat-syarat yang dikehendaki deme. Ate teman nak menang kene la ngikutkan aje. hehe.. Make teman pun mula le mencarik idea. Pandang atas, pandang bawah tak juge teman jumpe ideanye.. Tiba-tiba.. Ting !! Lelah je teman mencari idea kat atas bawah.. Rupenye idea teman ade dalam akal teman ni haa.. fuh.. ekeke.. So, ni ler idea teman yang tak seberape..



Idea 1

Disebabkan idea produk teman ni bertaraf international. Bior le teman cakap dalam loghat KL ye.. kikiki.. Idea ni berkonsepkan produk bolasepak. Umum semua tahu berapa ramai makhluk bumi yg minat sukan bolasepak. Khususnya di Malaysia la kan. So produk bolasepak yang dihasilkan dari Clay juga adalah satu usaha yang menguntungkan. Tempahan boleh dibuat mengikut kesukaan 'Club' atau 'Player' yang tersendiri. Cristiano Ronaldo atau Leonel Messi contohnya amat diminati ramai. Produk bola lain seperti kasut dan bola juga boleh dipromosikan. Produk bolasepak sangat menguntungkan kerana produk bola kerap bersilih ganti dan sentiasa up-to-date. Lebih-lebih lagi bolasepak mempunyai banyak musim contohnya seperti musin EURO2012 yang bakal tiba nanti. Bukan itu sahaja, produk bolasepak seperti jersi Harimau Muda pun pasti mendapat tempahan yang baik. 





Contoh yang teman buat ni di panggil Topper. Boleh juga dijadikan keychain beg, keychain handphone, buah rantai, bende lekat2 kat peti ais (ade magnet) dan banyak lagi. Jadi teman harap Cik Hujan selaku tuan punya kontes sudi la menerima idea teman ni haa.. hohoho..


Idea 2


Idea kedua ni tentang produk Mug dan Ash Tray. Bhahaha.. Ni je yang crow nampak kat meja komputer sama ada di rumah mahupun tempat kerja. Well, bende ni la yang kebanyakan orang hadap tiap hari. Kalau dapat Mug dan Ash Tray tak mudah pecah, cantik dan rengan. Memang cun. Rasenye bahan Clay memang sesuai. Huhuhu.. Crow tengok Mug bro-bro tu punye lah berkeladak.. Dah boleh tuko dengan Clay Mug yang sweet2 dah.. sedap sikit rakan sekerja memandang.. wakaka.. Terutama staf kat opis memang suka guna mug tuk bancuh air.. So rasenye idea ni logik dan boleh diterima pakai. ekeke.. Lain-lain kegunaan, macam Mug tu boleh dibuat door gift. Boleh buat saiz kecik comel sikit sesuai dengan pack door gift. huu..


Akhir kate, pada sesiape yang nak buat tempahan produk Clay bolehlah 'pm' owner N'craft di Facebook Page beliau. ( Klik Sini ) Kompom Terbaik !!




Ini Contest "Idea Kreatif ku" by HujanMenjerit
-Tamat-







2 comments:

Cik Hujan said...

wooooooooo banyak kreatif!!
terima kasih crow sebab join ^^

CeritaSekupang said...

crow terbaek .. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...