April 28, 2011

Alam Mimpi Seorang Blogger

Lame tak jengah (jenguk) dunia blog. Tibe-tibe, semalam aku di datangi mimpi berkaitan blog. koh3.. Betul ke? Mesti lah betul. Ape ke hal aku nak bohong. Kan?

Biasalah. Alam mimpi juga serupa dengan alam blog. Kedua-dua alam ini yang memainkan peranan dalam kehidupan manusia. Sebab kedua-dua alam memberi ruang untuk menyampaikan sesuatu kepada manusia. Kalau orang cakap pada aku, "blogging ni membuang masa je". Jawapan aku "mimpi itu lebih sia-sia". Jadi alam mana lebih bermakna?

Ok. Sambung cerita. Dalam mimpi aku semalam. Aku log in blog. Kemudian aku lihat post pertama di blog aku. Ada serangkap ayat. Seingat aku ayat tu seperti ini :

Perempuan.. 
Bertudunglah.. Tudung itu kias akhlak.. 
Bertudunglah.. Tudungi diri seiring akhlak..
Bertudunglah.. Tudung di kepala
Kepala itu pintu kerasukan
Pintu kemasukan
Pintu antara roh dan jasad.

Agak-agak korang, ape maksud rangkap di atas dalam mimpi aku tu? Di bawah post ni pulak di label "Petikan kecil si gagak". Memang aku ingat sangat nama label dlm mimpi aku ni. Jadi aku pun cadang, mungkin aku akan guna label ini kemudian. Macam menarik. kan?



Bagi aku, mimpi datang sendiri. Dan di setiap kali ia datang pasti tak menentu. Itu yang menjadikan mimpi di anggap misteri atau suatu petanda.heheh.. Ye ke? Tapi aku ape kesah. Mimpi tak mimpi, kehidupan tetap wajib di teruskan. Aku sedikit sebuk dalam dunia nyata. Ini lebih perlu di utamakan. Kehidupan.. mimpi.. dan di adaptasi ke dalam blog. Perfect!

Selamat berblogging pada semua!


Nota : Apsal dengan Broken Lens? koh3..

9 comments:

Anonymous said...

koh3.abam gagak sudah bermimpi tuhh..ape petanda eh.tp best ayat tuh,,kepala pintu kemasukan,pintu kerasukan.



ecah mashuri

misS FEeza macho ! said...

semalam aku mimpi bapak aku beli 3bijik DSLR nikon weyh ==" .

saje bgtau ko -,- punya la aku happy sekali bangun habuk tarak -,-

haih .kalau la kenyataan kan best

♥sophie♥ said...

ade mkane tersirat kew >>

nur aisya humaira said...

aisya mimpi elyna...haha..:)

TC,lmemenyepi..rindu sero...hahaha..:)

Fariq said...

asal tak mimpi basah cukup la kan.. ngeh.. tapi mimpi yg menarik2 ni bagus sebenarnya.. bley sumbat dalam blog.. aku jarang dah nak dpt mimpi.. kurang tido agaknya... :p

p/s: wah.. templte lain plak.. nice.. kat bahagian header tu kalo bley kemaskan lagi smart..

wath said...

tu la. masuk2 tengok eh da lain. haha. sy pn penah mmp..bangun nangis teresak2. org kate mmp tak elok, tak elok d ceritakan. sbbnye stp kata2 tu 1 doa. so diam saje :)

diana said...

akak pun nak tukar template..
huhu..
kamu mimpi sebab kamu fikirkan blog sebelum tidor..
hehhehe

Izzuddin Fauzi said...

mimpi2... adoi....

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

Solihin Zubir said...

aikk.. mimpi smpai tukar rumah baru.. hhaaha..

lama menghilang?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...