May 29, 2011

Takhta Kali Ke-4 Buat FC Barca!


Keputusan Liga Juara Eropah Peringkat Akhir

Barcelona 3 - 1 Manchester United


29/08/2011 telah berlansung perlawanan akhir bagi Liga Juara Eropah (UEFA Champions League) di stadium Wembley, London England. Pemenang sudah di ketahui. Tahniah kepada penyokong dan Kelab Barcelona kerana berjaya merangkul gelaran Juara buat kali ke-4. 

Perlawanan semalam menyaksikan kejayaan Josep Guardiola mempersembahkan formasi tektikal 4-3-3 menentang formasi 4-4-1-1 oleh Sir Alex Ferguson. Kelab Barcelona menjaringkan 3 gol berbalas 1 gol dari Man United sekaligus memarbatkan kemenangan kepada Barcelona. 


Demn.... koh3..

------------------------------------------------------------------------------


Memang rasa tak best bila kelab yang kite sokong kalah. Tapi nak buat macam mane kan? Waktu-waktu macam ni la nak guna ayat tipikal :

"Kalah menang adat perlawanan" hehehe..

Persembahan Man United malam tadi amat mengecewakan. Semua pun tahu, formasi 4-4-1-1 hanya menjanjikan persembahan defensive berbanding formasi 4-3-3 yang lebih memfokuskan serangan. 

Ape yang Crow nampak, Kelab Barcelona menampilkan pemain senior dan berpengalaman. Corak serangan mereka lebih kemas dari segi pertukaran posisi. Manchester United pula lebih memfokuskan hantaran bola hanya kepada Wayne Rooney. Chicharito dan Fabio yang comel tu rasanya masih belum sesuai dan kurang berpengalaman untuk bermain dalam perlawanan akhir Liga Juara Eropah. Lebih-lebih lagi untuk menentang Kelab Barcelona. Chicharito (14) ibarat pemain tali pawau atau sebagai penonton di tengah padang. Eh? Korang tau ke 'tali pawau' tu ape? Kalau sape tak tau, sah korang takde zaman kanak-kanak. koh3..

Ape pun tahniah kepada Juara. Yang kalah boleh cuba lagi pada pusingan akan datang. Kan? (Ayat pujuk hati.. sob2..)

 Lambung-Lambung Josep Guardiola

 Penjaring Gol Pembukaan (Pedro Rodriguez) 27'

 Penjaring Gol Kedua (Leonel Messi) 54'

Penjaring Gol Ketiga (David Villa) 69'

Jaringan Tunggal Oleh Rooney (Man United) 34'


Winner of UEFA Champions League 2011 (FC BARCA)


Runner Up By Manchester United (Second Place)



I'm Proud To Be Man United Fans







This is UEFA Champions League 2011

-End-



15 comments:

si macho said...

-__________________________-

si macho said...

bhahahha padan muka :p

gi tuka the crow united tu balik dah kalahh

boooo :P larikkk

Aretikz said...

Glory glory Barcelonaaa.. ahakz..

sungguh hebat perlawanan yg dikuasai oleh barca.. cewah. ilek yek crow.. hehe..

Naddia said...

abg gagak..sy heran ler dgn man u skrg..sume arap abg runi!! yg len tuh cam tunggul. tahu tunggul??!!

neway..barca memg terer. tahniah la
(nada yg sgt tak rela)

faiz said...

heheh...jgn sedih fan mu..cuba lagi season depan..

diana said...

akak suka la entry ni..:p

Wan Gerrard said...

barca memang hebat :)

The Crow said...

@si macho

Eleh~ Sape kate kalah? Naib Johan la. koh3..

The Crow said...

@Aretikz

Takpe. Naib johan kan? Man U tetap hensem. koh3..

The Crow said...

@Naddia

Mira. Jum lepak kat old trafford. Kompom Man U menang tahun depan. heheh..

(^____^)

The Crow said...

@faiz

Cuba lagi tahun depan?? Tak. Mesti menang tahun depan. heheh..

The Crow said...

@diana

Sy pun suka entri ni. Maklum la. Man U ke final dan dapat naib johan. muahaha... =__='

The Crow said...

@Wan Gerrard

Barca mmg hebat tang beli player hebat2. hehehe.. =__='

Azlan Hasan said...

haha..nak kesian pun xle gak sebab man united arch rival aku..haha...tp anyway persembahan man united mmg xjadi malam tu..hehe

Regards,
-Strider-

Rina Rossoneri said...

padan muka..hahaha
blog dah lain aaaaaa...
semua blog org lain terus tukar aaa.. padahal tak lah lama away blogging..smart blog

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...