March 15, 2011

Harapan Aku Pada Jepun

Semua tahu, Jepun telah di landa Bencana Alam baru-baru ini. Bukan sahaja bencana malah menghadapi masalah radiasi dari loji nuklear yang membelenggu sesetengah kawasan. Kebanyakan negara sudah pun menghantar pasukan bantuan termasuklah negara Malaysia sebagai tanda kerjasama bagi mengurangkan masalah dan beban dari impak bencana yang mereka hadapi.

Aku tiada siapa2 disana. Cuma mungkin saudara seagama. Semoga mereka di lindungi Allah s.w.t hendaknya.

Teringat aku kepada orang jepun yang pernah menjadi kenalan aku seketika dulu. Mereka adalah ahli kumpulan band My Proof, Crystal Lake,  Comunity Trust dan byk lagi.. Rindu kenangan bersama mereka. Harap mereka baik-baik saja di sana ketika ini.

Juga Mr. Oyama-san. Beliau adalah Ketua Unit Perangkaan S.O.P. (TLS)  Semalam lepak2. Sahabat yang juga rakan tempat kerja lama bagitau aku, Oyama dah setahun pulang ke Jepun. Dulu aku panggil Oyama ni 'Saru' (monyet). keh3.. Walau die leader aku, tp dia sangat gila2, baik dan peramah. Beliau suka mengorat janda di tempat kerja. koh3.. ah~ Semoga beliau juga baik-baik di sana.

Dan akhir sekali.. aku berharap pihak produksi Masashi Kishimoto dapat meneruskan episod Naruto seperti biasa.. Please... sob3..


 Watak yang menggambarkan semangat masyarakat Jepun

Sekian~

7 comments:

Cik Adza said...

pray for them.
semoga mereka semua selamat.

echah mashuri said...

ramai kn yg dh dijumpai.sedih je tgkT__T.

dlm bnyk2 xite jepun ecah suka shizuka.sebab dia comeyy:)

diana said...

akak dulu masa kecik2,opah akak dapat anak angkat dari jepun..
tak ingat lak namanye apa..
seronok!!

tak tau kat mana yang best nya naruto ni..
akak lebih suka
drama2 jepun masa akak kecik2 dulu..
meoro attack kot tajuknye..
cerita pasal main bola tampar..
lepas tengok drama tu
mula la berangan jadi macam depa..hebat!!!
hahhah

Solihin Zubir said...

hg minat naruto rupanya.. heheh..

syok nowh bleh kawan ngan org jepun..

bleh speaking jepun tak ni?

Rina Rossoneri said...

sama dgn abgku yg keje dia asyik download naruto..

redzuan said...

hah suka mengurat janda? perghh xboleh blah btul mmber ang crow.. huhuhuhu.

anyway hopefully Jepun akan kembali seerti biasa. ape2 pun naruto mmg feveret kartun aku. kalau episod naruto ni ditamatkan aku xkn layan da kartun. ni lerr satu2nya kartun yang aku minat n aku follow dr episod 1 smpai now. kalau aku miss tgk kat TV 3 aku crik kat dlm youtube. huhuhuhu.

7 Cara Mencari Keyword Popular dan Hot Bagi Meledakkan Traffik Blog

Firdaus Kasim said...

org jepun mmg berdisiplin.. naik bas pun bolegh beratur even tsunami melanda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...