March 23, 2011

Most Sexy Singing Voices (Top 5)

Betul ke ayat english untuk tajuk entri ni? Al-maklumlah crow ni rabun english sikit. Ok2. Tak. Rabun banyak. koh3.. Kalau dalam bahasa melayu "Antara Penyanyi Bersuara Seksi (5 Teratas)". Keh3.. lebih kurang la.

Tahukah anda, suara juga memainkan peranan dalam memperlihatkan keseksian seseorang? Bukan je suara perempuan, lelaki pun ramai yang bersuara seksi tau.

Kalau korang tertanya macam mane crow pilih? Crow listkan dalam 50 artis. Kemudian crow fokus beberapa artis dari mereka yang crow rase mempunyai vokal yang seksi. Antaranya ialah :


Jaclyn Victor 
Thome York
Doloris O'riordian (The Cranberries)
Lenka
Whitney Houstan
Vince & Nora
Kelly Clarkson
Siti Nurhaliza
Dido
Dan ramai lagi!


Jadi, mari lihat siapa artis seantero dunia yang crow pilih untuk 
"Most Sexy Singing Voices (Top 5)".


No 5
"Most Sexy Singing Voices (Top 5)"

Shiela Majid

Ouch! vocal Sheila Majid sangat seksi ok. Dengan nada suara yang lunak dan slank2 orang putih tu. keh3.. Kalau dengar apa2 lagu tapi kita tak tau siapa penyanyinya pasti boleh jadi tau jika suara itu datangnya dari Sheila Majid.



No 4
"Most Sexy Singing Voices (Top 5)"

Pasha From Ungu Band

Fuh~ Cuba dengar lagu Tercipta Untukku, Kekasih Gelapku, Surgamu dan banyak lagi. Vokal pasha sangat mantap dan kerap membuat hembusan-hembusan nafas bagi menghidupkan emosi dalam setiap lagunya. Seksi!! 



No 3
"Most Sexy Singing Voices (Top 5)"

Yuna

Suara anak gadis paling seksi abad ini.Vokal ala-ala manje dan berpeleseran. koh3.. Tone Yuna yang sentiasa berubah tinggi dan rendah membuatkan vokal nyanyiannya sentiasa seksi. Lebih seksi bila lagu yang beliau nyanyi sangat sesuai dengan vokal tak kiralah lagu pop rancak atau slow.


No 2
"Most Sexy Singing Voices (Top 5)"

Anuar Zain
(Poyo.. lalala~)

Tak payah cecite la kan? Sape la yang tak pernah dengar vokal mamat bujang terlajak ni? koh3.. Suara lelaki paling seksi. Sangat jeles! Vokal yang mampu menampung melodi Pop dan Jazz dengan baik. Beliau mempunyai vokal yang lunak dan bergetar membuatkan nyanyiannya sentiasa tampak seksi.



No 1
"Most Sexy Singing Voices (Top 5)"


Mariah Carey 
(Ni je gambar beliau yg paling sopan)

Yeahah!! Beliau adalah penyanyi yang mempunyai suara ala serak-serak basah gitu. koh3.. Vokal beliau sangat seksi sehinggakan telinga ni terawang-awangan je mendengar bait-bait dari nada dan lagu beliau. 
Oh sweet~


Kalau ade yang rase pilihan crow tak menepati citarasa korang, ape kate korang buat satu entri dan listkan artis vokal seksi korang sendiri. Kemudian jangan bagi tau crow. Sebab crow takmo tau. Koh3.. gurau!

Tambahan :
Ade yang tanye definasi seksi tu macam mane?

Tone suara + Gema (encho) suara + lenggok suara

Lenggok suara tu yang di bezakan pada artis yang crow pilih. koh3.. Ramai artis ada tone lunak, tinggi dan nyaring tapi imbuhan nada dan lenggok tak seksi. Kebanyakan mereka guna alat yang di panggil elektronik vocal processor untuk menghasilkan imbuhan nada dan tone yang baik. huhu.

Contoh :
Original by FATA :


Cover by The Crow :



Dah dengar jangan gelak k. Nampak beza tak tone+gema kedua-dua nyanyian walau lagu sama? Dan lenggok nyanyian kedua-dua tak seksi okeh! koh3..


-Sekian-

14 comments:

Jejaka Terhangat said...

err..apa maksud suara seksi? bila orang dengar naik nafsu syahwat ke? haha..

p/s: iklan kat tepi tu function close dia dah tukar kat bawah, sebelah iklan tu..try check..=)

nur aisya humaira said...

Assalam crow..:)
camne nk define seksi tu???
suara aisya seksi, sbb tu tk jdi penyanyi..keh2..

The Crow Empire said...

Jejaka TerHot - keh3.. memang suara juga blh menaikkan syahwat. Sebab tu suara wanita juga adalah sebahagian aurat. heheh..

Humaira - Seksi tu diambil kira dari tone vokal artis. Kebanyakan artis mempunyai pelbagai jenis tone. Dan tone blh di kawal menggunakan alat vocal processor. Crow pilih mengikut tone artis yang mempunyai bunyi paling reallistik dan imbuhan nada yang paling mantap lenggoknya. koh3.. Setiap lenggok dan tone istimewa itu yang di katakan seksi. auch~

(^___^)

diana said...

suara akak pun seksi jugak..
tapi tak boleh jadi penyanyi..
akak takut ramai peminat..:p
bila akak hembus2 napas sambil nyanyi semua orang rasa akak manja sangt..sampai ada yang meluat!
hahahh

Rina Rossoneri said...

waaaahhh kamu nyanyi kahhhhhh..
kita suka sorg yg serak2 basah tapi lemak merdu macam mariah carey ni haaa...slain mariah carey, mcm lee hongki dannn....dan....tetiba xingat..

echah mashuri said...

crow!!betul2 yuna mmg seksi!pasha punnnnn..i loikee pasha.ehheeh...shiela majid pun.n mariah kari punn!! DAN CROWW PUNN!!seksi!tergoda aiii.abam gagak.ehheeh

aleen aiden said...

suara alin xseksi.mase skola2 dulu kene nyanyi nasyid,nyanyi sopan je.motip ckp psl nasyid?!hahah
slalu je kelaot kamii neh!aish.

The Crow Empire said...

Kaka Diana - ape kate akak anto demo tape kat sy. Bleh review kat blog! hehehe..


Rosmerry - hehe artis korean sy tak list kan. tak kenal sorg pun. tapi kalau actress sy kenal Song Hye Kyo (autum in my heart) auch!


Echah Fansuri - Abam Gagak? wuU~ meremang bulu dada. koh3..


Aleen!! - well, crow pun pernah join group nasyid. Tapi tak nyanyi. Main kompang je. keh3.. sore sedap, saje malas nak nunjuk. hehehe..



(^___^) Thanks!

wath said...

anuar zain sangat setuju! tapi shakira pny suare pn seksi..nape gamba dia takde.. =,=

Naddia said...

akak mariam kari itu memg segala2nya seksi
lelaki boleh..apsal pompuan tak boleh?

cikintan said...

wehh the crow kejammm, kata kat abg anuat zen bujang terlajak pulakk T______T
debush debush !!

Hail for yunaa !!
ngehngehngeh:)

nur aisya humaira said...

wah2,pjg lebar TC terg...baru laa paham...hehe...:)

The Crow Empire said...

What? - tone shakira pun seksi jgk. huhu. Tapi lenggok nyanyian syakira kurang sket. heheh..

Mira!! - Seksi tang mana lagi? Cecite? hehehe..

Cik Intan - ahaha.. terlajak perahu boleh di undur, terlajak bujang? anuar zain la. koh3..

Humaira - saje terangkan panjang2 kat humaira. boleh merapatkan silaturrahim kita berdua. koh3..



(^___^) thanks!

Solihin Zubir said...

suara seksi! berdosa! koh3.. :D

suka suara yuna!

tp geli suara anuar zain.. heheh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...