January 24, 2011

Remove Window Genuine Advantage


Macam biase. Aku takde cerita nak di isi kat blog. haha.. Aku tak pandai nak bercerita tentang sesuatu setiap hari. Jadi aku terpikir untuk menyumbangkan simple tutorial berkaitan Window Genuine Advantage. Ini bukan lah sebenar-benar tutorial. Bende ni takde tips atau trick pun. Cume simple crack tool yang mudah dan tersedia ada. Okeh lah, malas nak cite panjang. Jum Download bende ni! Yeay!


Peringatan : Ini untuk Newbie. Pada otai-otai atau yang dah tahu sila skip je entri ni. :D



Pesanan Dari Pihak Microsoft.


Mesti semua pernah nampak gambar diatas ni kan? Window Genuine Advantage (WGA) ni datang dari Micorsoft Corp. Ia adalah sistem pengesahan anti-cetak rompak. Kebiasaan sistem ini di download secara automatik melalui sistem update automatik di PC anda. Banyak cara sebenarnye untuk mencecah dari melalui sistem automatic WGA ni . Tapi aku tak nak cerita. hahaha. (Malas nak taip panjang2).


Untuk pengguna Windows XP (SP3, Pro,Home Act.)
Kepada yang masih mencintai Windows Xp mcm desktop aku, boleh la download di bwh. Pastikan anda Format Windows bukan dari CD XP Original Equipment Manufacturer (OEM) kecuali ada CD-key.

Download Link


Untuk pengguna Windows 7 (Pro, Ultimate Act.)
Kepada pengguna windows 7 anda di sarankan untuk membeli Windows 7 (OEM). Harganya murah je. Lebih kurang RM 414.00 sekeping. haha.. Windows XP ok lagi nak crack sebab takde jual lagi dah. Tapi kalau ade yg dah 'ter' format window 7 cetak rompak dan dapat gangguan dari Windows 7 Activation Technologies (WAT) update (KB971033) boleh la download crack tool di bawah.

Download Link


Cara nak guna kedua-dua tools. Ekstrak file.rar. Open folder yang di ekstrak tadi. Untuk Win Xp. Double clik 'install.cmd', lepas tu clik 'wgatray.exe' dan akhir sekali clik pada 'wga registration'. Atau double clik pada windows 7 loader untuk Win 7.



*Nota : Kepada yang memerlukan, cepat-cepat download sebelum di block.

7 comments:

diana said...

tak paham untuk apa/..
akak bukan pandai benda2 gini..

ijatnuar87 said...

wah...bgus nih...tak tau la plak utk window 7 dah kuar remover dier,eheheh..mekacih la deh

The Crow Empire said...

Kak diana - tak pe kak, klau tak faham skip je. next time sy bg yg akak mudah faham. mungkin mcm anti-virus, anti-malware dan lain2. huhu


Ijatnuar87 - Mmg dah lame kluar. Byk dah crack tool win 7. tp byk juga yg dah tak boleh pakai. Yg sy bg ni masih boleh pakai. cube lah. ape2 mslh info me k. (^__^)

CIK TOM said...

wah bgs perkongsian ni...nak upload la...thanks ye :)

The Crow Empire said...

Cik Tom - sila2. kalau ade mslh berkaitan crack tu, infom eh. Jgn lupe restart lps guna. (^__^)

aleen aiden said...

saye blur.kah3

The Crow Empire said...

aleen- Blur? erm.. takpe. Jum date. Nanti abang ceritakan segalanya dgn lebih terperinci. ahaha... (^__^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...