January 25, 2011

Love? Easy loh!


Waktu lunch, aku makan bersama salah seorang rakan sekerja yang bernama Ah Chia. Beliau adalah seorang yang sangat simple dari pelbagai segi, contohnya dari segi pemakaian, cara kerja, pemikiran dan juga dalam perbualan. Sambil makan, aku menyakat si Chia ni. Aku ajukan beberapa soalan.

Anda tahu tentang cinta?
Ah Chia : "Easy loh!"

Apa maksud cinta bagi anda?
Ah Chia : "Ape lu orang tu panggil? awek? ha.. grab itu awek."

Sebab apa kite jatuh cinta?
Ah Chia : "Lu tak mau amoi ka?"

Bila jatuh hati pada seorang gadis maka kite perlulah?
Ah Chia : "Stalker dia punya abang dulu. Takut kene hentam."

Jenis perempuan yang macam mana menjadi pilihan?
Ah Chia : "Bukan macam Untie Lim@Bini bos."

Bila anda sudah bercinta, apa yang anda lakukan?
Ah Chia : "Test drive"

Bila masa sesuai untuk anda dan orang yang di cintai berkahwin?
Ah Chia : "Mesti mau ada wang. Nanti lepas kawin mulut dia takde bising pun."


Definasi cinta sangat simple bagi beliau. Tapi bile di fikirkan. Bukan sebab beliau berlainan bangsa atau agama dengan aku maka beliau memberi jawapan macam tu. Tapi mungkin disebabkan beliau adalah lelaki. ahaha.. Men always thinking easy about love. True? No lah. ahaha..



*Gambar bukti - Lelaki adalah Gagah. Dah la Gagah, Hensem pulak tu. (hehehe..)

Nota : Gambar dan cerita tiada kena mengena. Harap maklum. (^__^)

-tamat-

12 comments:

petisuara said...

ah chia 2 mmg smepoi la..klo bg die bkwn ngn hentakbelipat mesti ngam..haha..hi ah chia!

The Crow Empire said...

haha.. tapi hentakbelipat lg cool!

(^__^)

Solihin Zubir said...

hahha... test drive tu yg tak tahan...
kalau tak power, bley tinggal eh? hehe..

The Crow Empire said...

Solihin - Mula2 sy pun tak faham. Tapi bile dah faham sy tye mesti kene test ke? die jawap "U kawin byk boleh. i kawen satu kene test betul2. Mau drive sampai tua." heheh..

aleen aiden said...

baru pasan,awek kamoo kat eklan belah kiri d atas chun!hu3 ^_^

The Crow Empire said...

aleen- tu bukan awek sy la. Cume letak sebagai gambar hiasan di situ.

(^__^) comelkan?

diana said...

sebab tu akak kata lelaki sangat aneh..
mereka selalu merasakan mereka gagah
bila punye badan ketul2
dan pegang senjata..


kalau nak tau pompuan merasakan mereka sangat hebat bila dapat mengawal lelaki ..
heheheh

The Crow Empire said...

kak diana - Ouch! yg tu memang tidak dapat di sangkal kan kak? heheh..

Amira Naddia said...

amboi..simplenye lenchai tuh ckp..hehe
tp lelaki memg camtu kn. simple minded

The Crow Empire said...

amira - btoi lengloi. tapi dalam simple permikiran lelaki, terdapat semua perkara di dlmnya.

qeen said...

memang cool betul lah ah chia tu!
haha. follow u :) jenguk2 blog i k ;D

dRopPuc!noo™ said...

"U kawin byk boleh. i kawen satu kene test betul2. Mau drive sampai tua."

one word: sengal. :tikambertubitubi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...