February 10, 2011

BLOG DAN LANGUAGE? OKEH, TAK FAHAM!

Shutup not shutup (diam tak diam). heheh.. Sikit sebanyak aku mampu jugak menghidupkan blog ni. Walau pada zahirnya bukan ada ape pun berblog ni. Realiti tetap realiti. Berblog tanpa nuff ibarat usaha kosong tanpa hasil. Tapi bagi aku, setiap ape yang ade dalam kehidupan, walau cume secebis kotak juga mampu memberi hasil yang boleh di manfaatkan.

Tapi apakah manfaat sebenar dalam berblog? Nuff... okeh2... Ape lagi manfaat lain? Nuff.. ish.. Lain2.. Nuff.. ah~ tak nak pikir lah. sob2..

Bukan nye susah nak berblog. Ade 3 perkara je. Post entri, Follow dan Comment. It's Easy.

For publish a new entry is do concentration to what kind of story you had in mind. Don't ever dare to plagiarism any post because the other blogger will know as soon as posible while searching your strory by using google or any. (Sorry, aku betul2 tak pandai English. sob2..) Ah~ cam harem je aku speaking English. hehehe... Never mind. I'll improve my english soon as posible (ayat masa interbiu dulu2. Keh3..).

Berikutan cara para ahli blog mencari idea bagi mengekalkan corak mengikut kehendak dan identiti masing-masing. Adakah di setiap idea itu mampu memenuhi citarasa para pengunjung pejalan blog keseluruhannya? Aku yakin di sini. Setiap keperibadian dan cara permikiran kekitaan ini berbeza dan mempunyai pelbagai kemahuan mengolah bagi mengikut selera pembaca. (Aku memang hebat Bahasa Melayu. Keh3..)

ahaha.. okeh gurau. Kebanyakan blog mengetengahkan identiti diri empunya blog. Dari segi bahasa bagi aku tak de masalah. Aku kalau membace entri korang dah acah2 paham, aku komen je. heheh... Yang jadi masalahnye ialah jenis font. Nak bagi orang bace biar cukup sekadar Jelas, Terang dan Berdengung. Eh? macam mengaji pulak. keh3...

Aku sebagai pengunjung blog yang senget biase-biase cume meluahkan ape yang aku rase di sini. Kenapa di sini? Sebab tak luah di sinun la. keh3.. 

Sebenarnye entri kali ni aku tak fikir ape pun nak taip. aku pakai taip je ni. Last2 jadi gak panjang berjela. Ah~ aku memang hebat. Dah la Hebat, Hensem pulak tu. Kah3... Rugi korang tak pernah tengok aku. ahaha... ha.. ha... ehem.. (kutuk la, aku tak dengar pun. Wek! Hehehe..)

Kesimpulannya, kalau tiap entri korang ade gambar. Memang best! Jadi gambar dalam entri aku kali ini adalah..??? Jeng.. Jeng.. Jeng..!



Tah gambar sape la ni. Aku tibai kat google je. heheh..
Gambar ni di pilih sebab walau sosok tubuh tak ade, muke pulak ditutup
tapi tetap cun. Cube lihat mate nye. Pergh.. Mengancam. Total 5 min aku tak kelip mata tengok pic ni.
Keindahan ciptaan Allah. Kagum!


Nota : Ok, entri ni aku post scedule. (padahal semua entri scedule) hehehe.. semalam punye karutan. Otak kosong, maka Omong kosong. Kurang2 pun aku tak ciplak mane2. ORI ni beb. keh3..


Sekian~ 

12 comments:

rossoneri said...

dia pakai contact lens (ayat jealous)
yup,size font sgt penting sbb sy dah mata 4,tp jgn perli pulak buat size font besar2 heheh

p/s:lagu short stories with tragic endings,sangat best,tima kasih

Fariq said...

erk,, lupa dah nak komen pe.. pnjg sgt entri..

ha.. yg mula2 dah nak gelak.. shutup not shutup.. wakakaka..

betul la tu,, masing2 ade style tersendiri,, tapi nak kekalkan style tu mmg susah,, sebab setiap masa nak kena improvekan lagi, takkan nak takat tu je kan.

yang pasal font tu mmg betul la sgt,, aku ni yg dah pakai spec pun kdg2 terpaksa melekapkan muka kat skrin ni nak baca entri orang punya psl.. huh..

btw.. en.crow mmg ensem,, sila la suruh mak-mak korang pinang dia.. *utk yg pempuan je k,, he's not gay.. waakakakaka

AISHA INANI said...

grr.
tadi gwa nampak gagak, asal tah tersebut nama blog lu! hahaha

newayyy, font kecik? aku pangkah teros! malas nak baca, susah, sempit otakk!

bi aku pon haprak jugak, gimme five... tapi kalo tak cuba2 smp bila kann?

The Crow Empire said...

rosmeri - err.. lagu tu jgn di search ek. lagu tu agak keras. Yang sy buat tu adalah part sudah di potong. part awek nyanyi. best kan? huhu


Fariq IDH - adeh..Fariq. jgn kasi tau orang k. Rahsia. keh2.. Fariq pun hensem. Kalau i gadis, lame da i pikat u. hehehe... erk.. tidak2. rase mcm gay plak. adeh.. keh2.


Aisha - hehe.. gagak kan stalker paling best. ade di mana2. hehe. Ok aisha. Give me 'A'. Give me 'I'. Give me 'S'. Give me 'H'. Give me 'A'. GooO "AISHA". keh2..


(^____^)

wath said...

haha. ye sangat setuju dengan font tu. sebab tu rasa cam blog sendiri ntah pape. nanti la bile2 sy adjust balik semuanye.

The Crow Empire said...

What? - eh2.. blog kamu font dah okeh. dun wori. sedap mate ni membacenye. hehe..

F.I.C.K.R.Y said...

Aku kalo font serabut pon tak senang hati nak baca. Aku suka font yang kemas dan simple. Tak terlalu kecik dan tak terlalu gedabak.

Eh! Yang gambar pompuan pakai hijab tu, macam Wahida jer. Iras² jer la hehee..

The Crow Empire said...

Fikry Da Beijing Boyz - heheh.. hang ape kabar? lama tak dengar cerita. sunyi je. harap hang baik2 ek kat beijing nun. Kang balik sini, jangan lupe bwk awek china satu sebagai ole-ole tuk aku k. hehehe...

diana said...

mula2 berblog dulu pandang jugak nuff tu..
sejak ramai kawan jadi lupa dah kat nuff.
kadang2 lupa lak ada nuff..
traffic pun tak pandang dah sekarang..
jalan2 nak baca entry kawan2 je..



akak pun kalau pakai kontek lens pun cantik jugak la..
eh!!kamu ensem ke??
aakk percaya ni..

Solihin Zubir said...

err.. motif gambar ngan entry apa? heheh...

The Crow Empire said...

Kaka Diana - Kalau maisara pakai kontek lens tu cantik mmg sy percaya lah. keh3...

Solihin Da Bro - Motif nya, kite kene fokus pada Foto gadis2 cantik kat luar sana tu tau. Tak kire la di blog, google atau dunia realiti. Di ulangi yeh. Fokus yg pada yg cantik2 tau. keh3..

rossoneri said...

the crow,erk dah download pon haha sebenarnya suka part awek tu nyanyi n intro je.oh patutlah bila search lagu nih 8 minit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...